Crna kronika

Vozio pijan, odbio stati, a suvozač napao policajce

Kada je obaviješten kako će biti zadržan do otrježnjenja pokušao se udaljiti i oglušio se na naredbu da se zaustavi, nakon čega su policijski službenici koristili sredstva prisile...

Autor: Antonela Verković - 13.04.2019

U četvrtak, rano ujutro, oko 3.00 sata u Splitu, na odvojku ulice Put Duilova zaustavljeno je osobno vozilo Passat, splitskih registarskih oznaka kojim je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao 48-godišnjak dok se u svojstvu suvozača u vozilu nalazio 46-godišnjak.

Vozač  se prethodno  nije zaustavio na znak stop od strane policijskih službenika na kolniku ulice Kralja Stjepana Držislava.

Prilikom postupanja policijskih službenika vozač je odbijao izići iz vozila, predati na uvid dokumente i podvrći se alko-testiranju.

Kada je obaviješten kako će biti zadržan do otrježnjenja pokušao se udaljiti i oglušio se na naredbu da se zaustavi, nakon čega su policijski službenici koristili sredstva prisile.

Suvozač iz vozila se fizički suprotstavio policijskim službenicima kako bi ih spriječio u postupanju prema vozaču. Obojica su dovedena u nadležnu policijsku postaju te je nakon zadržavanja do otrježnjenja i provedenog istraživanja 48-godišnji vozač uz Optužni prijedlog iz čl. 32., čl. 242. i čl. 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni sud.

Nad 46-godišnjim suvozačem je zbog sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje provedeno kriminalističko istraživanje te je zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu – izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

FOTO: Pixabay ilustracija

Tagovi: alkohol, napad, pijan, policija, policijska uprava, policijski službenici, promili, sud, vožnja,