U čarobnom ambijentu restorana 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama, 4. srpnja s početkom u 19:30 sati, posjetitelji će imati priliku uživati u ekskluzivnoj večeri u pet sljedova koju potpisuju tri vrhunska kulinarska majstora: domaćin Matija Bogdan, mladi chef Marko Buzuk te poseban gost – Michelin-starred chef Igor Jagodić. Slatku završnicu i ovog puta potpisuje Bojana Bukvić, pastry chefica Aminess hotela.
Večera u Njivicama započinje pićem dobrodošlice – pjenušcem Maličić – nakon čega slijedi pet vrhunskih sljedova, pomno osmišljenih kako bi predstavili najbolje od lokalnih i sezonskih namirnica u modernoj interpretaciji.
Prvi slijed donosi jakobovu kapicu odležanu u kombu algi, nježno prožetu okusima kopra, korabice i sakea, stvarajući uvod u večer prepunu tekstura i suptilnih aroma. Slijedi kremasta emulzija od cvjetače i žumanjka s lješnjacima i tartufima, koja na tanjuru spaja zemljane tonove i luksuzne mirise Istre.
U glavnim jelima dominiraju autentični okusi kvarnerskog kraja – sočna potrbušina otočke janjetine poslužena uz sirutku i chimichurri od krčkog začinskog bilja, zatim odležana govedina s koštanom srži, pečenim patlidžanom, paprikom i češnjakom – moćno jelo koje donosi slojevitost i dubinu.
Za kraj ove večeri nezaboravnih okusa – desert koji spaja egzotiku i eleganciju: hrskava moringa, bijela čokolada, kaffir limeta, bazga, svježe jagode i sečuanski papar, u kreaciji Aminessove pastry chefice Bojane Bukvić. Svaki zalogaj dočarava fine kontraste svježine, slatkoće i začinske topline.
Svaki slijed prati pažljivo upareno vino, a svoje etikete predstavljaju dvije istaknute domaće vinarije – Vinarija Šipun iz Vrbnika i Vina Franc Arman iz Vižinade – koje će dodatno obogatiti svaki tanjur i podići doživljaj na razinu za pamćenje.
Ovo nezaboravno eno-gastro putovanje dostupno je po cijeni od 90,00 € po osobi, a broj mjesta je strogo ograničen. Mjesta se mogu rezervirati putem telefona +385 51 358 400 ili +385 99 362 4713.