Lifestyle

Za Dubrovačke vrtiće nabavljen Montessori pribor vrijedan gotovo 200 tisuća kuna

Montessori pribor je didaktički materijali izrađen od ekoloških materijala i obojen prirodnim bojama

Autor: Ivona Amidžić - 22.05.2020

U sklopu projekta “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika”, uz sportsku opremu i opremu za senzornu sobu, nabavljena je i oprema za provođenje Montessori programa, a koju je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Montessori pribor, didaktički materijali izrađeni od ekoloških materijala i obojeni prirodnim bojama, ukupne vrijednosti od 188 tisuća kuna, nabavljen je za tri dječja vrtića: „Škatulica“, „Pčelica“ i „Palčica“. U Montessori sobama djeca uče kroz igru te im se razvija matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjem školovanju i životu.

Projekt “Grad ZA djecu“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Europskim sredstvima u sklopu navedenog projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa te se financiraju i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Nabavljena je i oprema za uređenje igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Pile u vrijednosti od 270 tisuća kuna, kao i informatička oprema za Dječji vrtić Pčelica u Novoj Mokošici – video nadzor, prijenosno računalo i projektor te 220 tisuća kuna vrijedna oprema za provođenje sportskog programa u dječjim vrtićima „Pile“, „Ciciban“ i „Palčica“.

U dječjim vrtićima „Pčelica“ i „Palčica“ opremljene su senzorne sobe ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna, a s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i edukacije njihovih obitelji.

foto: Grad Dubrovnik

Tagovi: Montessori, pribor, vrtići,