Kultura

Zadar dobio priznanje New York Timesa

Na popisu mjesta koje morate posjetiti u 2019. godini New York Times je uvrstio i Zadar! :)

Autor: Antonela Verković - 12.01.2019

New York Times, jedan od najpopularnijih svjetskih portala, objavio je mjesta koja jednostavno morate posjetiti u 2019. godini. Na popisu je 52 grada, a na visokom 12 mjestu se nalazi Zadar.

NEW YORK TIMES O ZADRU

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prošlog ljeta privukla svjetsku pozornost osvajanjem drugo mjesta, posebna je bila zapažena igra Luke Modrića, a nogometni navijači su doznali da Modrić dolazi iz Zadra, lijepog grada na dalmatinskoj obali. Zadar je često u sjeni Istre, Splita, Hvara i Dubrovnika, ali to će se možda promijeniti jer Ryanair uvodi letove iz Praga, Hamburga, Kolna i Nürnberga, počevši od ovog proljeća. Osim zadarske srednjovjekovne jezgre, šetnica uz more i Morske orgulje, su ono što morate vidjeti (ili čuti). Čarobni zalasci sunca dojmili su se i Alfreda Hitchcocka, koji je posjetio Zadar 1964. godine i rekao da je ondje vidio najljepši zalazak sunca na svijetu.

Od Zadra možete doći i do Dugog otoka, koji je slabo naseljen otok s netaknutim plažama i konobama u kojima se poslužuju plodovi mora. Tražite li čiste vode? Otiđite na otok Pašman, gdje se struje često izmjenjuju, čineći okolne vode jednim od najčišćih na Jadranu – navode u svom objašnjenju.

FOTO: Pixabay

Tagovi: new york times, turizam, zadar,