Kultura

Zadar – nagrađeni učenici i srednjoškolci na natječaju “Slobodan od ovisnosti, rasturam u umjetnosti”

Nagrade su dodijeljene za prva tri mjesta u četiri kategorije, ukupno 12 pojedinačnih nagrada

Autor: Ivona Amidžić - 19.02.2019

Učenici triju osnovnih škola iz Zadra i jedne iz Bibinja, triju srednjih iz Zadra i jedne iz Biograda na Moru dobitnici su nagrada na natječaju “Slobodan od ovisnosti, rasturam u umjetnosti” Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Zbog zaštite osobnih podataka imena nagrađenih učenika nisu javno objavljena, doznaje se u Zadarskoj županiji.

Na spomenutom natječaju, raspisanom u studenome, u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, mogli su sudjelovati učenici završnih razreda osnovne te učenici od 1. do 4. razreda srednje škole i njihovi mentori, a svoju kreativnost mogli su pokazati likovnim, odnosno literarnim radovima na teme “Kreativac u meni”, “Vremenski stroj”, “Sloboda”.

Nagrade su dodijeljene za prva tri mjesta u četiri kategorije, ukupno 12 pojedinačnih nagrada.

Prva tri mjesta u kategoriji literarnih radova osvojili su učenici osnovnih škola Stanovi i Bartul Kašić iz Zadra, te učenici Pomorske škole, Gimnazije Vladimira Nazora i Strukovne škole Vice Vlatković iz Zadra.

Za likovne radove nagrađeni su učenici osnovnih škola Petra Preradovića iz Zadra i Stjepana Radića iz Bibinja te učenici zadarske Gimnazije Vladimira Nazora, Srednje škole Vice Vlatkovića i Srednje škole Biograd na Moru.

Zbog Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR)  imena učenika nisu javno objavljena, pa će navedene škole biti pojedinačno obaviještene o nagrađenim učenicima, doznaje se u Zadarskoj županiji.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: bibinje, biograd na moru, gimnazija, nagrada, natječaj, osnovna škola, ovisnost, srednja škola, umjetnost, zadar,