Lifestyle

Zadar trčao za one koji to ne mogu – Održana Wings for life humanitarna utrka

9000 sudionika ove se godine okupilo i trčalo u Zadru - Samo četiri godine prije nije ih bilo ni upola toliko!

Autor: Ivona Amidžić - 06.05.2019

U nedjelju, 5. svibnja, uspješno je održana 6. utrka Wings for life. 9000 trkača startatalo je u isto vrijeme s ostalim trkačima na još 11 lokacija u svijetu, kako bi zajedno pridonijeli ostvarenju cilja ove prekrasne priče: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. S novim rekordom od 9000 trkača Zadar je ove godine po broju sudionika treća lokacija utrke Wings for life u svijetu.

“Dati svoj maksimum je ono najvažnije bez obzira koliko to bilo. Sretan sam i ponosan što sam još jednom imao priliku biti dio Wings for life world run i to baš u našem Zadru, kazao je nakon utrke gradonačelnik Zadra, Branko Dukić. Uz gradonačelnika su u timu Grada Zadra trčali još pročelnici Robertino Dujela, Krešimir Kramarko i Šime Erlić i direktor TZ grada Zadra, Mario Paleka.

U Zadar je stigao i globalni pobjednik posljednje dvije godine Aron Anderson koji je u kolicima prešao 90 kilometara, a ovoga je puta nastupio u ulozi ambasadora utrke. Zahvaljujući nesebičnoj podršci svih sudionika, donatora i sponzora utrkom Wings for Life dosad je prikupljeno 23,6 milijuna eura za istraživanje ozljeda leđne moždine.

(Grad Zadar)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: humanitarna, trkači, utrka, wings for life,

Vezane vijesti