Crna kronika

Zadar: U kući mu pronašli puškomitraljez

 Oružje i streljivo su mu oduzeti, a njega su kazneno prijavili zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Autor: Marko Leskovar - 08.01.2019

Unatoč stalnom apelu da se nekažnjeno odazovu akciji “Manje oružja – manje tragedija”, koju MUP provodi još od 2007. godine, policija i dalje u kućama, stanovima, podrumima, skladištima i drugim prostorijama pronalazi oružje, pa je tako na zadarskom području u kući 37-godišnjaka u ponedjeljak pronašla puškomitraljez M-72 sa streljivom, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Policija je u utorak priopćila kako je 37-godišnjaka kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanje oružja.

Jučer su u njegovoj kući na zadarskom području pronašli puškomitraljez M-72 s četiri pripadajuća spremnika, 223 komada streljiva te ručno izrađeni pištolj na patrone.

Oružje i streljivo su mu oduzeti, a njega su kazneno prijavili zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Inače, neprekidno od  2007. godine, MUP u suradnji s Programom UN-a za razvoj provodi akciju “Manje oružja – manje tragedija”, s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja te smanjenja neželjenih posljedica koje mogu nastati zbog nezakonitog držanja oružja.

Policija poziva građane, ukoliko imaju, da dobrovoljno predaju vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje.

Protiv osoba koje oružje, streljivo, eksplozivna sredstava i drugo dobrovoljno predaju neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Sve potrebne informacije o dobrovoljnoj predaji i legalizaciji oružja možete dobiti putem besplatnog telefona na telefon 192.

Tagovi: oružje, puškomitraljez, zadar,