Gospodarstvo

Zadarska županija: Potpore događanjima u turizmu!

Natječaj Županije temelji se na Programu vrijednom 400 tisuća kuna

Autor: Ivona Amidžić - 11.02.2019

Zadarska županija pozvala je organizatore turističkih događanja, poglavito u pred i posezoni, da se do konca prvog tjedna ožujka prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za ovu godinu – kako piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Natječaj Županije, odnosno njenog Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, temelji se na Programu vrijednom 400 tisuća kuna.

Potpore su namijenjene trgovačkim društvima, obrtima, javnim ustanovama, turističkim zajednicama gradova i općina u Županiji i to za kulturna, zabavna, sportska, eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja koja snažno motiviraju turiste na dolazak te stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, poglavito u pred i posezoni.

Na potporu ne mogu računati dužnici plaćanja boravišne pristojbe i /ili turističke članarine, oni koji nisu podmirili sve dospjele porezne i obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, korisnici koji u tri prethodne godine nisu ispunili ugovorne obveze prema Turističkoj zajednici Županije ili su nenamjenski trošili dodijeljena im bespovratna sredstva.

Poduži je popis događaja za koje se potpore ne mogu odobriti i koristiti,  primjerice za koncerte zabavne glazbe, hodočašća, proslave godišnjica i obljetnica, natjecanja strukovnih udruženja, događanja usmjerena na poslovni segment ili poslovne partnere: konferencije, seminari, okrugli stolovi, radionice, događanja izrazito gospodarskog, a ne turističkog usmjerenja itd.

Prijave za potporu podnose se na propisanom obrascu zahtjeva koji je objavljen na službenim stranicama Zadarske županije na kojima je objavljen i Program za dodjelu potpora sa Kriterijima za ocjenjivanje događanja. Iz njih je vidljivo da će se posebno vrednovati događaji međunarodnog značaja, oni koji se održavaju od 1. siječnja do 15. lipnja te od 16. rujna do 31. prosinca, na ruralnim područjima Županije i otocima, kvalitetni i inovativni događaji itd.

(Hina)

foto: pexels (ilustracija)

Tagovi: EU fondovi, natječaji, potpore, program, turizam, zadarska županija,