Politika

Zadarskoj županiji darovane tri nekretnine vrijedne 12 milijuna kuna

Župan Longin: „Ovo je dobitni dan za našu županiju jer vodi cilju da smjestimo sve županijske ustanove na jedno mjesto i u jednu zgradu"

Autor: Ivona Amidžić - 27.04.2019

Ministar državne imovine Goran Marić ovog je tjedna u Zadarskoj županiji potpisao sa županom Božidarom Longinom tri ugovora vrijedna 12 milijuna kuna.

  • Prvim ugovorom, vrijednosti 6,7 milijuna kuna, Ministarstvo državne imovine prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji dio bivše vojarne „Stjepan Radić“ za potrebe smještaja županijskih ustanova.
  • Drugim ugovorom, Republika Hrvatska prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji zemljište ukupne površine 27 512 četvorna metra, vrijednog 3,5 milijuna kuna za izgradnju poljoprivredno-edukacijskog centra.
  • Trećim ugovorom Republika Hrvatska daruje zemljište Zadarskoj županiji za potrebu izgradnje azila za životinje 1,7 milijuna kuna.

Tom je prigodom župan Longin rekao: „Sve što radimo plod je vrsne suradnje Županije s Ministarstvom državne imovine. Ovo je dobitni dan za našu županiju jer nas vodi cilju da u ovom mandatu smjestimo sve županijske ustanove na jedno mjesto i u jednu zgradu. Naš će posao time biti učinkovitiji, a još bitnije, da naši građani više ne lutaju, tražeći usluge po raznim lokacijama. Planovi koji slijede su neodgodiva obnova nekretnina, ureda i zgrada. Zahvaljujem ministru Mariću i njegovim suradnicima na potpori i učinkovito obavljenom poslu.“

Prenamjena bivše vojarne JNA

„Iznimno me raduje što uoči obilježavanja Dana županije, Ministarstvo daruje Županiji nekretnine koje će promijeniti standard i razinu usluga građanima“, rekao je ministar Marić.

Znakovito je da će to omogućiti prenamjena bivše vojarne JNA, koja nakon nekad neprijateljske uloge i negacije povijesti, danas postaje potpora nove političke i upravne institucije stvorene u samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj.

“Jednako je tako vrhunska ideja o izgradnji poljoprivredo-edukacijskog središta kao baze zdrave hrane za grad i njegovo okružje, naročito za potrebe turističkog poduzetništva. A izgradnja azila za životinje, kao specifično osjetljive točke, znači novi pomak u Županiji. Sve ovo spada u ono što zovemo dobra filozofija Vlade i Ministarstva i dobra tradicija grada Zadra i Županije. Želim da se tradicija i nastavi”, dodao je Marić.

(Ministarstvo državne imovine)

foto: Ministarstvo državne imovine

Tagovi: bivša vojarna jna, Goran Marić, nekretnine, zadarska županija, župan longin,