Kultura

Zadnji krug glasanja za Porin do 13. ožujka

Dok struka odlučuje u čije će sve ruke otići statue Porina ove godine, organizacija priprema sve za dodjelu

Autor: Ivona Amidžić - 07.03.2022

Nakon svečanog proglašenja nominiranih za ovogodišnju dodjelu nagrade Porin kreće zadnji korak prije dodjele, a to je drugi krug glasanja. Od danas pa do nedjelje, 13. ožujka u ponoć, struka će imati priliku odabrati svoje favorite za najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj.

Dok struka odlučuje u čije će sve ruke otići statue Porina ove godine, organizacija priprema sve za dodjelu u četvrtak, 24. ožujka u srcu Osječko-baranjske županije, gradu Osijeku, ali i za Tjedan Porina koji kreće u subotu, 19. ožujka.

Dvorana Gradski vrt, nakon dvije godine „pandemijskog izdanja” Porina, 24. ožujka će biti mjesto na kojem će Porin zasjati u onom obliku na koji smo navikli – s velikom pozornicom, vrhunskom produkcijom, izvođačima i publikom. A Osijek je ponovo domaćin nakon dugih šesnaest godina.

Ove godine je bilo čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava i to 46 prijava više u kategoriji Album godine, 83 prijave više u kategoriji Pjesma godine te čak 18 više prijavljenih debitanata. Velik broj prijava, velik interes i velika konkurencija uoči dodjele u Osijeku 24. ožujka.

foto: Grad Osijek

Tagovi: drugi krug, glasanje, porin,