Gospodarstvo

Započelo jubilarno 20. izdanje Biograd Boat Show-a

Cijena ulaznice iznosi 40 kn, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan

Autor: Marko Leskovar - 19.10.2018

Sinoć  je u Marini Kornati u Biogradu na Moru svečanom ceremonijom otvoren 20. nautički sajam Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru.

Maja Marković Hostelac, državna tajnica Ministarstava more, prometa i infratsrukture otvorila  je sajam.

– Velik je ovo hrvatski gospodarski trenutak. Ponosna sam što je Biograd Boat Show stasao iz malog lokalnog sajma u značajan svjetski i europski događaj. Činjenica da se prije održavao na kraju turističke sezone, a sada na kraju njenog vrhunca dokaz je da se promišlja o nautičkom turizmu, kazala je državna tajnica mora.

Ove godine na sajmu sudjeluje preko 300 izlagača sa preko 300 plovila, od čega 33 premijere luksuznih plovila među kojima je i Futura 40 Grand Horizon, Frauscher 858 Fantom te hrvatska premijera Prestige 520S- jahte od 50 stopa dizajnirane kao koncept „vlasničkog stana”.

Svaki dan trajanja sajma posjetitelje očekuje i zabava u večernjim satima. Osim navedenog, za vrijeme trajanja sajma posjetioci moći će sudjelovati u demostraciji SUP-ova (Stand Up Paddle) i regatnim manifestacijama.

Sajam možete posjetiti od danas do nedjelje 21. 10. u razdoblju od 10 do 18 sati. Cijena ulaznice iznosi 40 kn, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan

Foto: Pixabay
Izvor: 057info.hr