Lifestyle

Zaraženo novih 126 osoba i tri umrle u Zadarskoj županiji

Od posljedica zaraze covidom-19 u Općoj bolnici Zadar umrle su dvije žene u dobi od 60 i 99 godina te 83-godišnji muškarac

Autor: Ivona Amidžić - 29.04.2021

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 126 osoba, a tri su umrle u Zadarskoj županiji u protekla 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od posljedica zaraze covidom-19 u Općoj bolnici Zadar umrle su dvije žene u dobi od 60 i 99 godina te 83-godišnji muškarac.

Među novooboljelima 62 ih je u Zadru, po devetero u Benkovcu i Pagu, sedmero u Sv. Filipu i Jakovu, petero u Pakoštanima, četvero u Privlaci.

Po troje pozitivnih na virus potvrđeno je u Bibinjama, Poličniku, Posedarju i Ražancu, po dvoje u Biogradu, Kolanu, Ninu i Sukošanu te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Novigradu, Obrovcu, Povljani, Starigradu, Viru i Zemuniku Donjem.

Testirano je 590 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 1919 stanovnika, a od bolesti se oporavio 211 osoba. Većina novozaraženih kontakti su prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim i kontaktima s radnoga mjesta.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 67 zaraženih bolesnika, od kojih je deset na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 26 pacijenata.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zadar, zadarska bolnica, zadarska županija, zaraženi,