Gospodarstvo

Zatvaraju se prometnice u Splitu zbog polumaratona

Saznajte najvažnije informacije o regulaciji prometa...

Autor: Lucija Tokić - 23.02.2019

Dana 23. i 24. veljače 2018. u Splitu održati će se 19. Splitski polumaraton – međunarodno atletsko natjecanje.
Obavještavaju se građani da će se u subotu, 23. veljače od 15:00 do 16:30 sati održati dječja utrka, od Rive do Banovine, odnosno Obalom Ante Trumbića i Branimirovom ulicom, koje će u vremenu održavanja utrke biti zatvorene za promet, do rotora kraj zgrade Banovine.

U nedjelju, 24. veljače s početkom u 9:00 sati započeti će utrka na 21.097 metara, i to od Rive (kod Splitske banke), te će se nastaviti trasom: Marmontova – Kralja Tomislava – Zagrebačka – Livanjska – Domovinskog rata – Zagorski put – Sarajevska – Domovinskog rata – Put Stinica – Put Supavla – vojarna Sv. Nikola – Zrinsko-frankopanska – VIII.mediteranskih igara – Zrinsko-frankopanska – Sedam Kaštela – Matoševa – Šetalište Marina Tartaglie – Šetalište Ivana Meštrovića – Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala, s ciljem na Obali hrvatskog narodnog preporoda (Rivi). Održavanje ove utrke planirano je do 12:00 sati.

Također u nedjelju, 24. veljače s početkom u 9:10 sati, održati će se i utrka na 5.000 metara, koja će započeti na Rivi, preko Marmontove – Kralja Tomislava – Zagrebačka – Manuška Poljana – Sinjska – Teutina – Matošića – Ban Mladenova – Šperun pored sv. Frane – Trumbićeva obala – Obala kneza Branimira – kružni tok kod Banovine – prema Sustipanu do ACY marine te nazad na Obalu kneza Branimira – Trumbićeva obala, s ciljem na Rivi. Održavanje utrke planirano je do 11:00 sati.

Za vrijeme natjecanja biti će privremeno zaustavljen promet vozila na trasama kretanja sudionika utrke. Zatvorene dionice biti će puštene u promet po prolasku svih natjecatelja.

Mole se građani da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute i zapovjedi policijskih službenika, kako bi održavanje maratona proteklo u redu, bez opasnosti za sudionike maratona, te ostale građane i sudionike u cestovnom prometu.

Sve ulice kojima prolazi trasa polumaratona zatvaraju se u 8.30 sati, a regulacija prometa će se mijenjati (ulice će se puštati u promet) nakon prolaza posljednjeg vozila u pratnji uz regulaciju prometne policije.

izvor: Radio Dalmacija

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: polumaraton, promet, regulacija prometa, split,