Lifestyle

Završena i sanacija garaže na Pujankama, sljedeće gradnja i nadogradnja četiri gradske garaže

Garaža Pujanke 1, koja je od veljače ove godine bila u sanaciji, ponovno je otvorena za korisnike

Autor: Ivona Amidžić - 03.08.2021

Garaža Pujanke 1, koja je od veljače ove godine bila u sanaciji, ponovno je otvorena za korisnike.

U proteklih pet mjeseci tvrtka Map Trade iz Slovenije, izabrana na javnom natječaju, obavila je radove vrijedne 3,5 milijuna kuna bez PDV-a te je sad svih 260 mjesta spremno za korištenje. Ova garaža izgrađena je 1983. i sanacija je bila prijeko potrebna. Investitor sanacije bila je gradska tvrtka Split parking, a prethodno su uspješno proveli i obnovu garaže u Šimićevoj ulici na Blatinama.

A nastavak ulaganja u promet u mirovanju, jedan od ključnih problema Splita, svakako je jedno od prioriteta nove Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja je najavljena za drugu polovicu kolovoza, naći će se točke o izgradnji garaža u ulicama Odeskoj i Doverskoj na Mertojaku, Dobrilinoj na Splitu 3 te na Lokvama.

Intenzivno se radi i na rješavanju drugih lokacija za garaže i to rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i skorim izmjenama GUP-a, a što je dosad bila prepreka za izgradnju.

– Svjesni smo kako je to ambiciozan plan, no vrijeme je da se sustavno krene u rješavanje i poboljšanje svih oblika prometa u gradu Splitu. Tamo gdje ne ovisimo o imovinsko-pravnim odnosima i novom Generalnom urbanističkom planu, krenut ćemo čim prije. Porast broja automobila u Splitu svake godine je veći, a mi kao gradska uprava moramo osigurati dovoljan broj parkirališnih mjesta za naše građane i goste. Krećemo u rješavanje ovog problema, zajedno s gradskom tvrtkom Split parking, a građane molimo za još strpljenja i razumijevanja – poručuje gradonačelnik Ivica Puljak.

foto: Grad Split

Tagovi: garaža, pujanke, sanacija, split,