Gospodarstvo

Zbog predostrožnosti zatvoren splitski Dječji vrtić More

Prošlog su tjedna u ovom vrtiću boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici

Autor: Ivona Amidžić - 08.04.2020

Dječji vrtić More u Splitu zatvoren je u srijedu zbog mjera predostrožnosti u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa, izvjestila je u srijedu splitska Gradska uprava.

“Od danas je zamijenjena lokacija dežurnog vrtića u sklopu ustanove Cvit Mediterana, a umjesto Dječjeg vrtića More to je Dječji vrtić Rusulica. Razlog za to su mjere predostrožnosti jer su prošlog tjedna u ovom vrtiću (More) boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici. Ovog tjedna u vrtiću More nije bilo djece,” navodi se u priopćenju splitske  Gradske uprave.

Ministar zdravstva Vili Beroš je ranije danas u Splitu potvrdio kako je od ukupno 318 korisnika splitskog Doma za starije i nemoćne, na koronavirus zasad pozitivno desetero korisnika Doma, a svih 49 koji su boravili na drugom katu Doma imaju uglavnom blage simptome te su evakuirani i adekvatno zbrinuti u KBC-u na Križinama.

Evakuacija je obavljena nakon što je za 10-oro štićenik splitskog Doma za starije ustanovljeno da su pozitivni na koronavirus.

Kako je objašnjeno iz Gradske uprave, u suradnji s epidemiolozima poduzete su sve potrebne radnje u Dječjem vrtiću; prostorije vrtića More  se dezinficiraju, djelatnice vrtića koje su radile s djecom poslane su kući, a djeca i njihova majka, zaposlenica Doma umirovljenika, dobro su i nemaju nikakve simptome bolesti.
Prošlog tjedna u sva četiri dežurna vrtića na području Splita dolazilo je troje djece, a od ponedjeljka samo jedno dijete u dežurni vrtić ustanove Grigor Vitez, stoji u priopćenju.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: djeca, koronavirus, pandemija, umirovljenici, vrtić,