Gospodarstvo

Zlatna se Šoltanka opet pozlatila!

Šoltansko maslinovo ulje je na najvećem natjecanju maslinovih ulja svijeta u New Yorku osvojilo priznanje kao najbolje maslinovo ulje na svijetu u svojoj kategoriji

Autor: Ivona Amidžić - 14.05.2019

Među Šoltanima je odjeknula vijest koja zaslužuje čestitke upućene maslinarima iz Udruge „Zlatna Šoltanka“, kao i svim dragim i vrijednim ljudima ovog otoka koji su pridonijeli velikom uspjehu!  Šoltansko maslinovo ulje ove je godine u New Yorku na najvećem natjecanju maslinovih ulja svijeta osvojilo ne samo zlatnu medalju, nego priznanje kao najbolje maslinovo ulje na svijetu u svojoj kategoriji.

Općina Šolta ovim je putem izrazila najiskrenije, srdačno i veliko divljenje svima koji su šoltansko maslinovo ulje doveli do ovog što je ono danas: vrhunsko maslinovo ulje, koje nema konkurencije u svijetu!

Gospodin Zlatko Burić i cijeli tim iz Udruge „Zlatna Šoltanka“ vrijedno i mukotrpno su gradili ime Zlatne Šoltanke i ispisali su povijest dalmatinskog, a posebno šoltanskog maslinovog ulja.

„Ovim uspjehom uspeli ste se na Mount Everest kvalitete svjetskih maslinovih ulja! Jako sam ponosan na vas i sretan što smo zajednički sa Šoltankom podigli njenu vrijednost u kvaliteti ulja kakvu ona zaslužuje“, ovim se riječima zahvalio jedan od naših najvećih stručnjaka za maslinovo ulje, dr. Ivica Vlatković.

Na Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku, NYIOOC, Šoltansko maslinovo ulje je najbolje ekološko, monosortno, medium maslinovo ulje na svijetu!

Hrvatska je po broju medalja na 4. mjestu poslije Italije, Španjolske i USA, a ispred Grčke, Portugala, Francuske i svih ostalih. Šoltansko je jedino hrvatsko ulje koje je ušlo u kategoriju “best in class”, samo 18 ih u cijelom svijetu! Veliki uspjeh za Dalmaciju, a o Šolti i uspjehu Udruge „Zlatna Šoltanka“ da se i ne govori!

Trud i rad brojnih maslinarskih naraštaja Šolte ovim je uspjehom dobilo priznanje i potvrdu da njihov rad i trud nije bio uzaludan, a Udruga je to dovela do vrhunske kvalitete i zasluženih priznanja!

Ovo priznanje i nagrada otvara mnoga vrata i mogućnost postizanja još mnogo velikih uspjeha!

(Općina Šolta)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: maslinovo ulje, najbolje na svijetu, šoltansko maslinovo ulje, zlatna medalja, zlatna šoltanka,

Vezane vijesti