Crna kronika

Zvijezda serije “Igre prijestolja” Emilia Clarke progovorila o patnji koja joj je promijenila život zauvijek

'Molila sam da me puste umrijeti'

Autor: Ivona Amidžić - 10.04.2019

Britanska glumica 32-godišnja Emilia Clark koja se proslavila ulogom u seriji “Igre prijestolja” nedavno je u emisiji CBS Sunday Morning progovorila o svojemu iskustvu s aneurizmom – abnormalnim proširenjem krvnih žila koja nastaju zbog oštećenja ili oslabljenja arterija, u dobi kad je imala samo 24 godine i pokazala do sada neviđene fotografije koje svjedoče o njezinoj borbi s ovom opakom bolešću. Kroz ovo stravično iskustvo bila je primorana prolaziti čak dva puta.

Glumica je prvu aneurizma doživjela nakon što je završila sa snimanjem prve sezone ‘Igre prijestolja’. Strahovala je kako neće više moći glumiti. S obzirom na to da u jednom trenutku uopće nije mogla govoriti.

‘U najgorim trenucima koje sam proživljavala bila sam na rubu moliti medicinsko osoblje da me puste umrijeti. Moj posao – svi snovi o životu koje sam imala – bili su usredotočeni na jezik i komunikaciju. Bez toga bih bila izgubljena’, rekla je Emilia.

Nakon toga se počela se uspješno oporavljati. Sreća je kratko trajala, a Emilia nije ni slutila da će proći kroz još jedan pakao, no ovoga puta još gori i bolniji.

Na redovitoj kontroli saznala da joj se druga aneurizma povećala, odlučila se za operaciju. No, operacija nije prošla kako treba i probudila se vrišteći od boli. Liječnici su je zatim ponovo uspješno operirali i ovaj je put sve prošlo kako treba.

Svjesna patnje kroz koju je prošla i spoznaje koliko to može biti traumatično iskustvo za mlade, Emilia je osnovala dobrotvornu organizaciju za pomoć i rehabilitaciju mladih osoba koje su preživjele aneurizmu ili moždani udar.

foto: Instagram & YouTube (screenshot)

Tagovi: aneurizma, Emilia Clarke, igra prijestolja,