Crna kronika

81-godišnjak bez vozačke dozvole autom pokosio bicikliste pa nastavio svojim putem

Ozlijeđeni biciklisti su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik, gdje su jednome od njih utvrđene teške ozljede

Autor: Ivona Amidžić - 19.06.2020

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 8.35 sati na državnoj cesti D-121, predio Ivinje, je teže ozlijeđen 60-godišnji slovenski državljanin kao vozač bicikla, dok je 57-godišnja vozačica bicikla, slovenska državljanka, lakše ozlijeđena. Ozlijeđeni su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 81-godišnji vozač, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole, pri upravljanju osobnim automobilom Škoda, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se u mjestu Tisno, na ravnom dijelu ceste vršio pretjecanje biciklista, a da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju svoga vozila, te o smjeru i brzini kretanja. Tom prilikom je prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u zadnji bočni dio bicikla kojim je upravljao 60-godišnjak, a koji se kretao uz desni rub kolnika i koji je od siline udara odbačen na zemljano kamenu površinu. Tamo se zaustavlja, bicikl pada na južni rub kolnika, a na njega potom nalijeće 57-godišnja vozačica bicikla koja se prethodno kretala iza 60-godišnjaka. U izbjegavanju naleta na bicikl na cesti 57-godišnja vozačica, s kotačima upada u betonsku bankinu gdje gubi nadzor nad biciklom s kojim pada na tlo.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću 81-godišnji vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, nakon čega je po policijskim službenicima ubrzo zatečen u Šibeniku.

Protiv 81-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Tagovi: bez dozvole, biciklisti, nesreća, policija, vozač,