Crna kronika

Alkohol ih ohrabrio da odmjere snage s policajcima

Jedan bi se utrkivao, drugi bi se tukao...

Autor: Ivona Amidžić - 12.04.2019

Jučer, rano ujutro, oko 3.00 sata u Splitu, na odvojku ulice Put Duilova, zaustavljeno je osobno vozilo Passat, splitskih registarskih oznaka, kojim je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao 48-godišnjak, dok se u svojstvu suvozača u vozilu nalazio 46-godišnjak, javlja PU splitsko-dalmatinska.

Vozač  se prethodno nije zaustavio na znak stop od strane policijskih službenika na kolniku ulice Kralja Stjepana Držislava. Prilikom postupanja policijskih službenika vozač je odbijao izići iz vozila, predati na uvid dokumente i podvrći se alko-testiranju.

Kada je obaviješten kako će biti zadržan do otrježnjenja pokušao se udaljiti i oglušio se na naredbu da se zaustavi, nakon čega su policijski službenici koristili sredstva prisile.

Suvozač iz vozila se fizički suprotstavio policijskim službenicima kako bi ih spriječio u postupanju prema vozaču. Obojica su dovedena u nadležnu policijsku postaju te je nakon zadržavanja do otrježnjenja i provedenog istraživanja 48-godišnji vozač uz Optužni prijedlog iz čl. 32., čl. 242. i čl. 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni sud.

Nad 46-godišnjim suvozačem je zbog sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje provedeno kriminalističko istraživanje te je zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Tagovi: alkoholiziran, bijeg, policija, prisila, suvozač, vozač,