Politika

Anka Mrak-Taritaš u Splitu – GLAS zaziva prijevremene izbore

"U ovom trenutku HDZ pravi nepovratnu štetu," ustvrdila je Mrak Taritaš osvrćući se na aferu SMS

Autor: Josipa Maksimović - 06.10.2018

Predsjednica GLAS-a (Građansko-liberalnog saveza) i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš izjavila je u petak u Splitu kako ta stranka zaziva prijevremene izbore, ali je teško očekivati da će se oni dogoditi, no uvijek treba biti spreman za njih.

“Kao oporba mi zazivamo prijevremene izbore, jer su oni mogućnost za promjene. Ali, treba biti realan kako je sadašnja opcija na vlasti, koju čini HDZ s partnerima, čvrsto vezana i u njoj ima puno ljudi koji su svjesni da nikad više ne bi ušli u Sabor niti bi sudjelovali u izvršnoj vlasti kao što sad sudjeluju a to znači kako je teško očekivati prijevremene izbore ali uvijek treba biti spreman za njih,” rekle je Mrak-Taritaš obraćajući se nazočnim na osnivačkoj skupštini splitske podružnice GLAS-a.

Za predsjednika splitskog ogranka GLAS-a izabran je Edo Modun.

“U ovom trenutku HDZ pravi nepovratnu štetu,” ustvrdila je Mrak Taritaš osvrćući se na aferu SMS.
Dodala je da su mediji danima okupirani aferom SMS a, od jučer aferom nestanka jednog spisa a tu je, kako se rekla, i afera Agrokor “gdje je tko bio.”
“Rezultat svega toga je da se HDZ razotkrio i koristi institucije za svoje unutarstranačke obračune,” ocijenila je Mrak Taritaš.
Predsjednik splitskog SDP-a Gora Kotur, koji je nazočio osnivačkoj skupštini splitske podružnice GLAS-a zauzeo se za suradnju SDP-a i GLAS-a.
“Vjerujem kako ćemo uspješno surađivati zato što samo zajedno možemo Hrvatsku vratiti na pravi put te donijeti pozitivne promjene i srušiti koja vodi Hrvatsku propast,” izjavio je Kotur.

(Hina)

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ/ms

Tagovi: GLAS, HDZ, SDP, Taritaš, Vlada,