Politika

Božinović: Policajci ozlijeđeni u Opuzenu zbrinuti, ne očekuju se ozbiljnije posljedice

Božinović izvijestio da su ozlijeđeni policajci tijekom incidenta u Opuzenu zbrinuti, te se ne očekuju ozbiljnije posljedice.

Autor: Antonela Verković - 17.09.2018

U Opuzenu se u nedjelju popodne dogodio ozbiljan incident kada je muškarac, za kojeg se neslužbeno doznaje da je psihički bolesnik, aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i time izazvao eksploziju i požar. Potom se popeo na krovnu terasu, gdje je tijekom policijske intervencije ozlijedio dva policajca.

Predao se policiji u ponedjeljak ujutro, a zbog opeklina zadobivenih u eksploziji prevezen je u splitsku bolnicu.

“Počinitelj je zadobio teže ozljede prilikom eksplozije. Što se tiče policajaca, zbrinuti su u KBC-u Split i u bolnici u Dubrovniku. Neće biti ozbiljnih posljedica i očekujem da se uskoro vrate na posao i nastave raditi profesionalno kao i do sada”, rekao je Božinović novinarima tijekom godišnje vježbe interventne policije.

“Prioritet nam je opremanje policije upravo zbog ovakvih događaja. Vlastitom žrtvom policajci su učinili sve da ne bude civilnih žrtava. Obavijestili su ljude koji žive u okolici da se odmaknu zbog opasnosti od eksplozije. Hrvatski policajac je prvi koji ide tamo gdje je rizik za građane”, kazao je ministar.

Dodao je da su policajci postupili profesionalno i prema počinitelju, s kojim su vodili pregovore, tako da ga nisu ozlijedili iako ih je on napao.

(Hina)

Tagovi: Božinović, nesreća, opuzen,