Gospodarstvo

Čist grad – čist obraz

U sklopu akcije kreću pojačane aktivnosti Čistoće: "Idemo prvo edukativno, pozivamo sve na suradnju, a onda, ako treba, i represivno"

Autor: Ivona Amidžić - 16.04.2019

Simbolično, u pet do podne, u ulici Ruđera Boškovića na Splitu 3, gradonačelnik Andro Krstulović Opara označio je start kampanje Čist grad – čist obraz. U akciju su uključene gradske komunalne službe i tvrke, a zaštitno lice akcije je maskota Kapetan #ŠkoFaca.

“Grad nam može i mora biti još čišći. Sad je vrijeme čišćenja apartmana i ogromne količine smeća odgovorni građani bacaju na pravo mjesto, a nažalost neodgovorni na javnu površinu. Primijetili smo i puno psećeg otpada po ulicama, niti je zdravo niti je lijepo, posebno našoj djeci koja se igraju na dječjim igralištima. Škovaca ima na sve strane i naše službe koje građani plaćaju ne mogu same”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako postoji i mnogo ‘škrabotina’ koje treba razlikovati od grafita koji su umjetnost te je pozvao građane da urede svoje fasade. “Idemo prvo edukativno, pozivamo sve na suradnju, a onda, ako treba, i represivno”, dodao je gradonačelnik.

Naglasio je kako svi zajedno moramo uređivati svoj grad i kada budemo imali čist grad imat ćemo i čist obraz. Potom je sa suradnicima obojao ‘škrabotinama’ nagrđen zid, kao pokaznu vježbu.

U sklopu akcije kreću pojačane aktivnosti Čistoće koje je najavio v. d. direktor Ante Aleksić. Glomazni otpad će se odvoziti dva puta mjesečno i to na 15 lokacija u kotarevima, a izabran je konačno i gradski koncesionar za šut. Pročelnik Damir Ordulj zadužen za komunalne poslove najavio je strože kažnjavanje neodgovornih vlasnika pasa koji ne kupe pseći izmet. Po kotarevima će biti podijeljene i lopatice i vrećice u tu svrhu.

Građani se pozivaju na aktivnu suradnju s gradskim kotarevima i prijavljuju sva nedolična ponašanja nadležnoj gradskoj službi i komunalnim redarima na terenu.

(Grad Split)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Andro Krstulović Opara, čišćenje, čist grad, čist obraz, kampanja, smeće,