Gospodarstvo

Cvjetna rapsodija u Dioklecijanovim podrumima

U idućim danima Split će biti u znaku cvijeća :D

Autor: Ivona Amidžić - 30.04.2019

Državno prvenstvo cvjećara HOK-a i 44. Praznik cvijeća svoje mjesto pronašli su u Dioklecijanovim podrumima, a od 2. do 7. svibnja obrtnici iz cijele Hrvatske učinit će Split gradom cvijeća.

U idućim danima Split će biti u znaku cvijeća. Državno prvenstvo cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) koje će se održati 2. svibnja, odlična je uvertira višednevnom bogatom programu, kojem je cilj pokazati kako se cvijeće u rukama hrvatskih obrtnika pretvara u pravu umjetnost.

Na spomenutom natjecanju posjetitelji će imati priliku vidjeti kako cvjećari izrađuju aranžmane na natjecateljske teme, a proglašenje ovogodišnjeg pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu cvjećara 2020. u Poljskoj, održat će se na dan natjecanja u 19 sati.

Organizator ovogodišnjeg natjecanja je Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore, domaćin i suorganizatori su Udruženje obrtnika Split i Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije.

Svi radovi bit će izloženi na tradicionalnom 44. Prazniku cvijeća „Cvitni trudi“, od 3. do 5. svibnja, kojeg organizira Udruženje obrtnika Split. Ta atraktivna manifestacija već niz godina privlači brojne posjetitelje, a okuplja renomirane domaće i strane izlagače te proizvođače cvijeća.

Za sve one koji se odluče uputiti u Dioklecijanove podrume, jedno je sigurno – čeka ih pravi cvjetni spektakl.

Program državnog prvenstva cvjećara HOK-a, Split (Dioklecijanovi podrumi), 2. svibnja 2019.

  • 08:30 – 10:30 OSOBNA PREZENTACIJA, FANTAZIJA
  • 11:00 – 12:00 IZRADA VJENČANOG BUKETA
  • 12:15 – 12:45 IZRADA SLOBODNOG STRUČKA
  • 13:15 – 14:15 IZRADA STOLA ZA DVOJE
  • 14:30 – 15:15 IZNENAĐENJE
  • 19:00 SVEČANO PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Tagovi: cvijeće, cvitni trudi, cvjećari, dioklecijanovi podrumi, državno prvenstvo cvjećara, HOK, praznik cvijeća,