Crna kronika

David Komšić dobio godinu i pol zatvora, njegovi prijatelji uvjetne kazne

Nitko od četvorice optuženika nije došao na izricanje presude

Autor: Ivona Amidžić - 13.03.2019

Ubojica 19-godišnje Kristine Krupljan, David Komšić, u srijedu je zajedno s trojicom prijatelja nepravomoćno osuđen zbog otmice i napada na djevojku koju je nekoliko mjeseci kasnije brutalno usmrtio s 88 uboda i rezova nožem – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Uz Komšića koji je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu kažnjen s godinu i pol zatvora, zbog otmice i napada na Kristinu Krpljan osuđeni su i Arjan i Armend Rexhepi te Filip Filipović.

Arjan Rexepi je kažnjen s godinu dana zatvora uvjetno, a Armand Rexepi i Filip Filipović također uvjetno na 11 mjeseci, s rokom kušnje od četiri godine.

Komšića i prijatelje tužiteljstvo je teretilo da su 27. studenog 2016. oko 5,40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinin automobil, oštetili ga, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Radi tog incidenta Kristina Krupljan je dala iskaz u Državnom odvjetništvu 22. veljače 2017. godine, a tog istog dana navečer je Komšić ju je ubio u autu ispred njene zgrade na Volovčici.

Nitko od četvorice optuženika nije došao na izricanje presude.

Zbog ubojstva Kristine Krupljan Komšić je u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, a pravomoćnu kaznu čeka u Lepoglavi.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 88 uboda, brutalno, david komšić, izbo, kristina krupljan, napao, nožem, osuđen, ubio, uvjetno,