Lifestyle

Dodjela javnih priznanja – predloženi gradski laureati za prošlu godinu

Dodjela nagrada će se laureatima uručiti na svečanosti kad okolnosti budu dozvoljavale :D

Autor: Ivona Amidžić - 21.04.2020

Nagrade grada Splita za 2019. godinu po mišljenju Komisije za dodjelu javnih priznanja splitskog Gradskog vijeća od predložena 32 laureata zavrijedilo je njih 11 i to po četiri za životno djelo i osobne nagrade te tri za skupne.

Tako će gradskim vijećnicima na očitovanje na sjednici predviđenoj za 30. travnja biti predloženo da se za životno djelo nagrade umirovljeni dugogodišnji novinar i urednik Radio Splita, Jadran Marinković, umirovljena glavna medicinska sestra splitskog KBC-a, Marija Županović, hrvatski pjesnik i akademik, Jakša Fiamengo (posthumno) i psihijatar, prof. dr. sc. Borben Uglešić.

Osobne su nagrade po njihovom mišljenju zaslužili prof. dr. sc. Matko Marušić, Ivan Gudelj, Tomislav Veršić i doc. dr. sc. Irena Zakarija-Grković, dok bi se skupne nagrade dodijelile prof. dr. sc. Marku Trogrliću i prof. dr. sc. Stjepanu Matkoviću, Kuglačkom klubu „ Mertojak“ i KUD-u Jedinstvo.

Ukoliko gradski vijećnici potvrde prijedloge Komisije za dodjelu javnih priznanja dodjela nagrada laureatima ove godine će se s obzirom na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite uručiti na svečanosti kad okolnosti budu dozvoljavale.

(Grad Split)

Tagovi: dodjela priznanja, javna priznanja, laureati, svečanost,