Crna kronika

Dovršeno istraživanje nad mladićem zbog oštećenja autobusa u Solinu

Istrgnuo brisač, razbio nekoliko stakala udarajući autobus sa svih strana, pokušao oteti autobus i nastavio ga uništavati čak i nakon toga...

Autor: Ivona Amidžić - 01.03.2019

Nad 29-godišnjakom, koji je 24. veljače rano ujutro, u Sv. Kaji u Solinu, načinio štetu na Prometovom autobusu koji je vozio od Splita prema Trogiru, dovršeno je kriminalističko istraživanje.

Istraživanjem je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u nedjelju, 24. veljače oko 06:30 sati na području Solina, u Salonitanskoj ulici istrčao ispred autobusa javnog gradskog prijevoza, a nakon što je vozač zaustavio autobus da ga ne obori, s autobusa istrgnuo brisač kojim je razbio više stakala, udarajući po vanjskom dijelu autobusa. Nakon toga je nogom razbio staklo na prednjim vratima, ušao u autobus kojeg je pokušao pokrenuti u čemu nije uspio, nakon čega je izašao van i otrgnuo dio branika s autobusa i nastavio uništavati isti dok nije uočio policijske službenike koji su ga spriječili u bijegu i savladali ga, izvještava PU splitsko-dalmatinska.

Direktor Delić je rekao da je tom prilikom razbijeno sedam stakala, brisači i spremište motora te da će autobus jedno vrijeme biti izvan uporabe dok se ne naruče i ne postave uništeni dijelovi, o čemu smo pisali ovdje.

28-godišnjak je zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

(PU splitsko-dalmatinska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: autobus, kriminalističko istraživanje, otkinuo brisač, priveden, PU splitsko-dalmatinska, razbio staklo, Solin, sv. kaja, uništio,