Lifestyle

Dvije Šibenčanke organizirale akciju za kupnju CTG uređaja za odjel šibenske ginekologije

"Do sada smo prikupile oko 22.000 kuna, ali u taj iznos nisu uračunati pozivi s humanitarnog broja i novac koji su župljani Uznesenja Marijina Bilice donirali"

Autor: Ivona Amidžić - 15.06.2021

Dvije Šibenčanke, Tea Marjančić i Tea Mikulandra, kroz humanitarnu akciju ‘Dvije Tee za sve žene’ prikupljaju sredstva za novi CTG uređaj i posteljinu za Odjel ginekologije šibenske bolnice, piše ŠibenikIN.

– Do sada smo prikupile oko 22.000 kuna, ali u taj iznos nisu uračunati pozivi s humanitarnog broja i novac koji su župljani Uznesenja Marijina Bilice donirali. Početkom srpnja znat ćemo koliko smo i tu prikupili te će nam novac biti uplaćen na račun. Sam CTG uređaj dođe 55.000 kuna zato nam je svaka uplata i poziv kojim donirate pet kuna dobrodošao. U planu nam je još i kupnja nove posteljine za odjel, pa smo se za to odlučile da moramo doseći iznos od 70.000 – kazala nam je Tea Mikulandra.

Ove dvije Šibenčanke su sve napore uložile da ovu humanitarnu akciju što prije privedu kraju i napokon je i realiziraju.

– Ne planiramo stati, ali idemo korak po korak. Planova imamo svakako, ali vam ih nećemo još sve otkriti. Zahvaljujemo se od srca svim ljudima koji su donirali i koji su nam podrška u ovoj akciji – rekla je Mikulandra.

Kako smo ranije pisali, dvije prijateljice na ovu humanitarnu akciju su se odlučile kad je Tea Mikulandra saznala da se na Odjelu ginekologije pokvario CTG uređaj za praćenje rada srca beba. Odlučile su se na kupnju najmodernijeg CTG uređaja, uz podršku i suradnju voditelja Odjela ginekologije doktora Ivana Zmijanovića. Osim CTG uređaja dvije Tee sakupljaju novac još i za novu posteljinu te napominju koliko je u ovo doba koronavirusa zdravstvo preopterećeno i tim više žele djelatnicima Odjela ginekologije olakšati rad.

Dvije Tee još jednom pozivaju sugrađane da se priključe akciji i pomognu, a to možete napraviti uplatom na IBAN, Tea Mikulandra, račun HR2024020063500026224 ili pozivom na humanitarni broj 060 9008, a cijena poziva je 6.25 kuna.

foto: ŠibenikIN

Tagovi: CTG uređaj, dvije tee, ginekologija, ginekološki odjel, humanitarna akcija, novac, prikupljanje,