Lifestyle

Emotivni oproštaj od umirovljene časne sestre Roke Čubelić

Roka Čubelić, časna sestra, u školi je predavala vjeronauk sve do prošlogodišnjeg umirovljenja

Autor: Ivona Amidžić - 20.02.2019

Osnovna škola don Lovre Katića u Solinu proslavila je 65. rođendan i na zaista poseban način proslavila svoj poseban dan. Naime, na proslavi se pojavila časna sestra, Roka Čubelić, koja je u školi predavala vjeronauk sve do prošlogodišnjeg umirovljenja, nakon čega je otišla u samostan svetišta Gospe od Milosrđa u Dubrovniku, piše Marijana Batarelo-Jelavić.

Uz proslavu rođendana škola se oprostila i od svoje dugogodišnje predavačice na prekrasan način.

Časna sestra Roka Čubelić rođena je 1953. u Dobranjama kod Imotskoga, a prije dolaska u župu Gospe od Otoka u Solinu bila je u službi u Trilju, Cisti, Velikom Prologu i Metkoviću.

“Uvijek ću se moliti da vam Bog da strpljenja, snage, razumijevanja, znanja te nadasve ljubavi i rezultati neće izostati”, poručila je časna Roka, a zahvalu za njezin predani rad ovom joj je priliku uputio i gradonačelnik Dalibor Ninčević koji joj je uručio sliku Blažene Djevice Marije i malog Isusa.

“Nadam se da će vam ova slika biti podsjetnik na ljubav i dobrotu koju ste godinama pružali našoj djeci”, kazao je gradonačelnik.

Oproštaju od časne Roke nazočio je i dugogodišnji solinski župnik don Vinko Sanader koji je 20 godina s njom pastoralno surađivao.

Na inicijativu mladih Grada Solina i Katoličke udruge MI časnoj Roki je 2004. uručena osobna nagrada Grada Solina, ali prema riječima svih onih koji ju poznaju ni jedna nagrada ne može se usporediti sa svim onim što je ona svojim djelovanjem protkanim ljubavlju usadila u živote svojih župljana.

(Grad Solin – Marijana Batarelo-Jelavić)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: časna sestra, lovro katić, osnovna škola, proslava, rođendan, roka čubelić, Solin,