Kultura

Folklorni ansambl Tempet na Dalmatinskoj večeri u Subotici

Riječ je u uzvratnom posjetu Makarana na poziv Hrvatskog kulturnog centra ''Bunjevačko kolo''

Autor: Ivona Amidžić - 26.04.2019

U sklopu Dalmatinske večeri koje Hrvatski kulturni centar ”Bunjevačko kolo” organizira po drugi put, sutra, u subotu 27. travnja u 19 sati, u Subotici će u svečanoj dvorani HKC Bunjevačko kolo, zajedno s domaćinima, nastupiti Folklorni ansambl Tempet iz Makarske.

Riječ je u uzvratnom posjetu Makarana koji su prijatelje iz Subotice ugostili prošle godine te zajedno nastupili u sklopu Makarskog kulturnog ljeta 2018.

Naime, bilo je to prvo gostovanje ovog kulturnog društva bunjevačkih Hrvata u Makarskoj, a zajednički nastup sa FA Tempetom okupio je na Kačićevu trgu u kolovozu prošle godine nekoliko stotina posjetitelja.

“Bilo nam je drago ugostiti naše prijatelje u Makarskoj i drago nam je što ćemo imati priliku ponovno nastupiti zajedno, ovaj put u Subotici. Ova suradnja za nas je vrlo važna jer, kao što smo već govorili, naš je krajnji cilj uspostaviti ”Kolo prijateljstva” tj. dovesti u Makarsku sva hrvatska kulturna društva koja ne žive u Domovini”, kazala je Jadranka Gaće iz FA Tempeta uoči polaska iz Makarske.

“Budući da se radi o malo dužem putovanju, planiran je i kratak izlet u Novom Sadu čemu će se sigurno razveseliti djeca iz naše glazbene sekcije koja putuju sa nama”, dodala je Gaće.

Objavljuje HKC "Bunjevacko kolo" SuboticaČetvrtak, 25. travnja 2019.

(Grad Makarska)

foto: facebook (screenshot)

Tagovi: ansambl, bunjevački hrvati, bunjevačko kolo, dalmatinska večer, folklor, hkc, hrvatski kulturni centar, subotica, tempet,

Vezane vijesti