Lifestyle

HAK: Bura će otežavati promet u Dalmaciji

Zbog jake bure na Jadranu, a podno Velebita i s orkanskim udarima očekuju se ograničenja u prometu na Jadranskoj magistrali (DC8), velebitskoj dionici autoceste A1 ...

Autor: Alan Srčnik - 17.11.2018

U gorskim krajevima vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. U jutarnjim satima na cestama u unutrašnjosti, osobito uz rijeke i po kotlinama, vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima za vožnju na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan promet očekuje se na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi i vozi se uz privremenu regulaciju prometa suženim kolnikom.

Zbog jake bure na Jadranu, a podno Velebita i s orkanskim udarima očekuju se ograničenja u prometu na Jadranskoj magistrali (DC8), velebitskoj dionici autoceste A1 i goranskoj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb te promjene u pomorskom prometu.

Pojačan promet osobnih vozila, povremeno u oba smjera, očekujemo na većini GP-a s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom, a teretnih sa Srbijom i Slovenijom.

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevamo:

• četiri zimska pneumatika (M+S) ili
• četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Foto: Pixabay

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,