Lifestyle

HAK: Kakve nas ceste danas očekuju? Prometna prognoza!

Zbog jake bure na Jadranu, podno Velebita i s olujnim udarima očekuju se ograničenja u prometu na Jadranskoj magistrali (DC8)

Autor: Alan Srčnik - 19.11.2018
Prometna prognoza za danas! Vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. U kopnenim područjima moguće su slabe oborine na granici kiše i snijega.
Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.
U jutarnjim satima na cestama u unutrašnjosti, osobito uz rijeke i po kotlinama, vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan promet očekuje se na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi i vozi se uz privremenu regulaciju prometa suženim kolnikom.

Zbog jake bure na Jadranu, podno Velebita i s olujnim udarima očekuju se ograničenja u prometu na Jadranskoj magistrali (DC8), velebitskoj dionici autoceste A1 i goranskoj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb te promjene u pomorskom prometu.

Pojačan promet osobnih vozila, povremeno u oba smjera, očekujemo na većini GP-a s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom, a teretnih sa Srbijom i Slovenijom.

Građevinsko miniranje na gradilištu graničnog prijelaza Gornji Brgat uz državnu cestu DC223 bit će u ponedjeljak 19. 11. 2018. između 13:00 i 17 sati i u to vrijeme će cesta biti zatvorena za sav promet u trajanju od 20-30 min.

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevamo:

• četiri zimska pneumatika (M+S) ili
• četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,