Lifestyle

HAK – kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji…

Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Autor: Marko Leskovar - 22.01.2019
Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:
  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 – “starom” cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka.
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Zbog jake bure na dionici autoceste A7 Draga – Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen zaautobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Tagovi: cesta, hak, kiša, poledica,