Lifestyle

HAK: Stanje na cestama

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorene su za sva vozila, nakon slabljenja bure

Autor: Ivona Amidžić - 29.03.2019

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorene su za sva vozila, nakon slabljenja bure.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je:

državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

NAJAVA RADOVA:

do 1. travnja zatvorena je ŽC5007 dionica od Motovuna (novo groblje) do skretanja za Zamask u dužini od 1,7 km;
u noći 28./29. ožujka kroz tunel Učku od 22:00 do 06:00 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova, a tunel je otvoren za sav promet.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,