Lifestyle

HAK: Stanje na cestama

Jak vjetar usporava vožnju između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti Rijeka-Zagreb, česta posebna regulacija...

Autor: Ivona Amidžić - 15.04.2019

Državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorena je samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Prometna nesreća na autocesti A1 između čvora VRPOLJE i čvora PRGOMET (na 339+000 km ) u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 40 km/h), te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod i Velika Kopanica.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,

Vezane vijesti