Lifestyle

HAK: Stanje na cestama

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) ...

Autor: Alan Srčnik - 05.10.2018

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog teretnog vozila u kvaru na Jadranskoj magistrali (DC8) između Kraljevice i Šmrike vozi se naizmjence, jednim trakom.

Do petka, 5. listopada, od 07:00 do 19:00 sati zbog radova na obilaznici grada Vodica za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8). Obilazak je županijskom cestom ŽC6286 kroz Vodice.

Povodom Dana neovisnosti (8. listopada) zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će:

  • petak, 05. listopada od 15 do 23 sata;
  • nedjelja, 07.listopada od 15 do 23 sata;
  • ponedjeljak, 08. listopada, od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

  • za sav promet zatvoren je dio čvora Matulji, izlazni i ulazni krak prema Opatiji (spoj autoceste A7 i Jadranske magistrale DC8). Promet je preusmjeren preko čvorova Jurdani i Diračje, a između tunela Učka i čvora Matulji prometuje se bez posebnih ograničenja;

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

  • na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) vozi se usporeno, jednim trakom, od kružnog toka Podi u smjeru Splita.
  • Jadranskoj magistrali (DC8) na vodičkoj obilaznici i u mjestu Slano;
  • DC6 Vojišnica (g.ž.KA)-Glina (D37)-Dvor (D47)-GP Dvor između Brezovog Polja i Donjeg Žirovca (zbog odrona);
  • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);
  • na državnoj cesti DC33 kroz grad Drniš vozi se jednim trakom

U prometu je svakodnevno i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,