Lifestyle

Humanitarna utrka osim novca prikupila još nešto…

"Wings for life" napunila ulice gledateljima, a nakon toga - PLASTIKOM!

Autor: Ivona Amidžić - 08.05.2019

U nedjelju je u Zadru uspješno održana 6. utrka Wings for life. Kako smo izvještavali ranije, 9000 trkača startatalo je u isto vrijeme s ostalim trkačima na još 11 lokacija u svijetu, kako bi zajedno pridonijeli ostvarenju cilja ove prekrasne priče: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

S novim rekordom od 9000 trkača Zadar je ove godine po broju sudionika treća lokacija utrke Wings for life u svijetu. Usudili smo se ovu međunarodnu utrku spomenuti i kao svojevrsni brend grada Zadra koji je domaćin njenog održavanja u Hrvatskoj.

Zahvaljujući nesebičnoj podršci svih sudionika, donatora i sponzora utrkom Wings for Life dosad je prikupljeno 23,6 milijuna eura za istraživanje ozljeda leđne moždine.

Zanima Vas kako je to izgledalo u nekim drugim državama?

Na web stranici “9GAG”, koja je temeljena na slikama koje ostavljaju korisnici, postavljena je slika koja prikazuje ono što je ostalo nakon utrke Wings for life, koja se odvila u Beču.

smeće_wings_for_life_08052019_glasdalmacije

Neki ne vide ništa loše u tome objašnjavajući kako se nakon takvih utrka uvijek organiziraju čišćenja, a zato što trkači to znaju, svoje bočice bacaju na pod.

Drugi se zgražaju i pitaju kako sa strane ne mogu biti postavljeni određeni kontejneri samo za bočice i limenke, jer se na slici, osim bočica i limenki jasno vide i vrećice, papirići te plastične čaše, za koje smo sigurni da nisu ispale iz ruku trkača.

Hoće li taj otpad biti razvrstan ne znamo, ali se nadamo najboljem. Jeste li Vi nakon naše utrke primijetili kakve zaostatke koji nisu počišćeni ili možda ekipu koja je bila zadužena za ulice nakon kraja utrke?

U svakom slučaju, nakon ove slike nije teško povjerovati u goleme probleme pred kojima se sada nalazi cijelo čovječanstvo.

Sve počinje od pojedinca! Pojedinci su ti koji se udruže pa osnivaju grupe za čišćenje, udruge i akcije za okoliš, koji viču i pokreću stvari, koji malo po malo prave razliku u društvu i pokreću promjenu na bolje. Pojedinci su pokretači svega, a sad kad se nalazimo na rubu provalije, trebamo zapeti, makar mislili da smo jedini, i gurati nazad svom snagom jer smo inače svi ‘u gabuli’!

Promjena je moguća – čuvaj dobiveno, pametno koristi dostupno, recikliraj iskorišteno!

foto: 9gag (screenshot)

Tagovi: bočice, otpad, recikliranje, smeće, utrka, wings for life,