Crna kronika

Iako je Putin naglasio kako civili neće biti meta ovako je prošla stambena zgrada u Kijevu

"Lokalci kažu da u blizini nema vojnih meta. U blizini se nalaze vrtić i ured porezne uprave i njihovi prozori su razbijeni"

Autor: Ivona Amidžić - 25.02.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdio je kako u invaziji na Ukrajinu, koju on zove specijalnom vojnom operacijom, neće dirati civile, prenosi Index.

Pa ipak, stambena zgrada u istočnom dijelu Kijeva izgleda ovako nakon što je i nju zahvatila Putinova “specijalna ruska operacija”.

O uništenju stambene zgrade i o krateru pred stambenom zgradom prva je izvijestila novinarka Guardiana Emma Graham-Harrison na Twitteru.

“Ovo je krater koji je napravila eksplozija pred stambenom zgradom u Kijevu. Lokalci kažu da u blizini nema vojnih meta. U blizini se nalaze vrtić i ured porezne uprave i njihovi prozori su razbijeni”, napisala je novinarka.

Sada je novinarka Washington Posta objavila novu fotografiju zgrade koja pokazuje razmjere uništenja. Devastirani su svi katovi zgrada, a s nje vise građevinski materijal, prozori, klima-uređaji….

“Razorna scena jutros u stambenoj zgradi u istočnom Kijevu. Stariji građani Ukrajine bacaju ostatke zidova svojih stanova, izolacije itd. s ruba svojih balkona. Odjeća, satelitske antene i klima-uređaji vise s oštećene zgrade”, napisala je.

foto: screenshot (twitter)

Tagovi: civili, Emma Graham-Harrison, invazija, novinarka, putin, rat, Rusija, stambena zgrada, ukrajina,