Gospodarstvo

Izgradnja sustava odvodnje u Moluntu

"Govorimo o gotovo 20 kilometara mreže, većinski kanalizacijskih kolektora, ali i vodoopskrbe", rekao je Đuroković

Autor: Lucija Tokić - 22.10.2018

Ugovor vrijedan 15,2 milijuna kuna o izgradnji sustava odvodnje u Moluntu u Konavlima potpisali su u nedjelju popodne u Čilipima generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić, a realizacijom tog projekta značajno će se podići kvaliteta života u tom turističkom mjestu.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako su ulaganja Hrvatskih voda u Konavlima, uz lani potpisani ugovor o sufinanciranju izgradnje kanalizacije na Grudi, ukupno vrijedna oko 30 milijuna kuna.

“Govorimo o gotovo 20 kilometara mreže, većinski kanalizacijskih kolektora, ali i vodoopskrbe. Ovo će omogućiti zaštitu Jadranskog mora i kvalitetniji život u Konavlima, jer više neće biti onečišćenja i ljudi će se moći posvetiti daljnjem razvoju turizma”, rekao je Đuroković.

Najavio je da bi projekt u Moluntu trebao biti gotov kroz dvije ili tri godine. Načelnik Općine Konavle Božo Lasić izjavio je kako se Molunat više ne može turistički razvijati bez dobre kanalizacije i ostale infrastrukture.

“Nadam se da je ovaj ugovor početak zamaha u Moluntu jer nam slijedi i izmjena prostornih planova. Ovo je vrlo važna investicija za Konavle koju ne bismo mogli provesti bez Hrvatskih voda”, rekao je Lasić.

(Hina)

Foto: Hina

Tagovi: Hrvatske vode, Molunt, vodoopskrba,