Gospodarstvo

Još jedno sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja u Korčuli

Cebalo: "Deveto vozilo koje smo nabavili za potrebe domova zdravlja na području Dubrovačko-neretvanske županije"

Autor: Ivona Amidžić - 04.04.2019

Zamjenik župana Joško Cebalo uručio je ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Korčula Sebastijanu Fabrisu, što je treće vozilo u proteklih godinu dana koje je kupljeno za potrebe Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći u Korčuli.

“Predali smo novo sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja Korčule. Ovo je deveto vozilo koje smo nabavili za potrebe domova zdravlja na području Dubrovačko-neretvanske županije, veliki dio sredstava smo osigurali iz županijskog proračuna, međutim dio je sredstava iz vlastitih prihoda Domova zdravlja. Jedan dio vozila na području županije je nabavljen u suradnji s općinama i također jedno vozilo je financirano preko fondova Europske unije”, izjavio je zamjenik župana Cebalo.

“Što se tiče napretka zdravstvene zaštite na otoku Korčuli, prije nekoliko mjeseci smo bili svjedoci nabave novog vozila za Zavod za hitnu medicinu, a na prošloj sjednici Županijske skupštine donijeli smo suglasnost o nabavi novog CT uređaja koji će biti smješten u Domu zdravlja Korčula”, rekao je Cebalo te dodao kako Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja 200 tisuća kuna za CT uređaj, sve jedinice lokalne samouprave su se uključile u tu akciju, dok najveći dio sredstava očekujemo od Ministarstva zdravstva.

(Dubrovačko-neretvanska županija)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dom zdravlja, joško cebalo, korčula, sanitet, sanitetsko vozilo,