Crna kronika

Koja je poveznica između Daruvarca i maloljetnika koji je prijetio njegovoj žrtvi?

"Prijatelj od Daruvarca" preko društvenih mreža nastavio teror nad premlaćenom žrtvom

Autor: Ivona Amidžić - 08.02.2019

U prostorije zadarske policije iza ponoći je priveden je 17-godišnjak osumnjičen da je preko društvenih mreža poslao prijeteće poruke 18-godišnjoj L. G., koju je prošle godine brutalno pretukao Darko Kovačević Daruvarac (31), a prema policijskim podacima do sada nije utvrđena njegova povezanost s Daruvarcem.

Voditelj službe kriminalističke policije u Zadru Bore Mršić novinarima je kazao da dosad nije utvrđena povezanost 17-godišnjaka s bilo kojim počiniteljem drugih kaznenih djela.

“Policija je po zaprimljenoj prijavi poduzela sve potrebne aktivnosti vezane uz zaštitu obitelji oštećene djevojke. Također, po našoj prosudbi, i dalje ćemo poduzimati takve ili slične radnje”, rekao je Mršić. Dodao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje će obuhvatiti i pretragu mladićeva doma.

Prijetnje na društvenim mrežama upućene su u srijedu navečer majci pretučene L. G., što je ona odmah prijavila policiji. U poruci se prijeti smrću majci, pretučenoj djevojci i njezinoj sestri, a pošiljatelj se potpisao kao “prijatelj od Daruvarca”.

Danas odluka o novim mjerama opreza za Daruvarca

“Kovačeviću su ukinute mjere opreza. Od redovitog javljanja policiji, do oduzimanja osobnih isprava te zabrane približavanja i kontaktiranja žrtve i napuštanja prebivališta. Vraćene su mu putovnica i osobna iskaznica. S obzirom na okolnosti i prijetnje koje su se pojavile u javnosti, Općinsko državno odvjetništvo predložilo je Općinskom sudu u Zadru ponovno određivanje mjera opreza za Darka Kovačevića Daruvarca. Predloženo je privremeno oduzimanje osobnih isprava, redovito javljanje policiji, zabrana napuštanja prebivališta te zabrana približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom. O prijedlogu ODO-a odlučivat će izvanraspravno vijeće Općinskoga suda u Zadru”, potvrdio je Hini glasnogovornik zadarskog Općinskoga suda Denis Klarendić. O cijelom slučaju više smo pisali ovdje.

Zbog puštanja na slobodu Darka Kovačevića prosvjede je u nekoliko gradova u Hrvatskoj organizirala Facebook grupa “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce”. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković hitno je doputovao u Zadar, razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i Državnog odvjetništva. Izjavio je da se na taj predmet nije moglo utjecati, ali će im to iskustvo poslužiti da zakonskim izmjenama unaprijede pravni okvir kako se u budućnosti to ne bi događalo.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: "prijatelj od Daruvarca", Darko Kovačević Daruvarac, prijetnje,