Crna kronika

Komemoracija u Orašju za glumca Ivu Gregurevića

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić rekao je kako je Gregurević s filmskim festivalom promovirao rodni kraj.

Autor: Marko Leskovar - 07.01.2019

U rodnom Orašju u nedjelju je održana komemoracija za iznenada preminulog hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumačkog velikana Ivu Gregurevića za kojega su sudionici istaknuli da je ostao neraskidivo povezan sa svojom Posavinom.

Iljo Benković, koji je zajedno s Gregurevićem pokrenuo filmski festival “Dani hrvatskog filma u Orašju” rekao je kako je iza sebe ostavio brojna vrijedna djela.
“Entuzijazam je bio njegovo pokretačko gorivo i stvaralačka snaga koja je na opće dobro izrodila respektabilan filmski festival ‘Dane hrvatskog filma’. U taj je projekt krenuo s mrtve točke ratne 1995. i doveo ga do razine najpriznatijih festivala u široj regiji”, rekao je Benković.

Dodao je kako je sa svojim rodnim krajem uvijek bio povezan, čak i u vrijeme rata.

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić rekao je kako je Gregurević s filmskim festivalom promovirao rodni kraj.

“Pronosio je time na najljepši način pozitivan glas posavski svoje Posavine, Orašja i rodne Donje Mahale, našu kulturu i naše običaje”, rekao je Klaić i dodao kako će se ovaj kraj odužiti Ivi Gregureviću nastavljajući tradiciju održavanja filmske manifestacije koja je dosegnula regionalne okvire.
Komemoraciji u Orašju nazočili su brojni predstavnici društvenog života, vlasti i glumišta. Ivo Gregurević, koji je iznenada preminuo ovoga tjedna, bit će u utorak pokopan u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja.

Tagovi: gregurević, klaić, komemoracija, orašje,