Lifestyle

Magle ima između tunela Mala Kapela i Sveti Rok

Hak savjetuje vozačima u Dalmaciji ...

Autor: Alan Srčnik - 13.09.2018
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC50 Otočac-Perušić, predio Janjče. Obilazak je lokalnim cestama: Kosinj-Studenci-Razbojište.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

  • ŽC 5166 Sveti Rok-Obrovac (do 15. rujna);
  • ŽC6014 Visočane-Poličnik; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

  • Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano;

Tijekom turističke sezone, od 15.06. do 17.09., petkom od 09:00 sati do nedjelje do 20:00 sati te na dan uoči (od 09:00 sati) i na dan praznika i blagdana (do 20:00 sati) zabranjuje se obavljanje izvanrednog prijevoza na autocestama (A1, A3, A4, A5, A6, A7 i A10) te na Krčkom mostu (DC102).

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,