Sport

Međunarodni biciklistički savez će na budućim utrkama postrožiti sigurnosne mjere za bicikliste

Temeljne zaštitne mjere nisu poštovane na nedavnim biciklističkim natjecanjima, što je rezultiralo mnogobrojnim ozljedama biciklista...

Autor: Ivona Amidžić - 27.08.2020

Međunarodni biciklistički savez (UCI) postrožit će sigurnosne mjere na budućim utrkama pod svojom ingerencijom, što je rezultat mnogobrojnih nesreća i padova u kojima su biciklisti bili teško ozlijeđeni.

“Previše se ozbiljnih nesreća dogodilo u posljednje vrijeme i UCI je svjestan nezadovoljstva koje vlada među biciklistima”, stoji u priopenju iz UCI-ja koji je priznao da “neke temeljne zaštitne mjere” nisu poštovane na nedavnim natjecanjima.

Nizozemac Fabio Jakobsen doživio je teške ozljede lica i glave pri padu nakon sudara sa sunarodnjakom Dylanom Groenewegenom, koji mu je ušao u putanju i odgurao ga u zaštitnu ogradu postavljenu uz ciljnu ravninu prve etape utrke po Poljskoj. Na jednodnevnoj klasičnoj utrci po Lombardiji Belgijac Remco Evenepoel je slomio zdjelicu pri padu nakon što je zapeo za zid kamenog mosta i sunovratio se u procijep dubine sedam metara. Na istoj utrci je Nijemac Maximilian Schachmann slomio ključnu kost u sudaru s privatnim automobilom koji se našao na trasi kojom su vozili biciklisti i njemačkom natjecatelju presjekao put.

“Do kraja sezone će UCI pojačati nadzor prije početka i tijekom natjecanja, zajedno sa svojim tehničkim savjetnicima, a cilj je postići najviši mogući stupanj sigurnosti za sportaše”, priopćili su iz krovne biciklističke organizacije.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: biciklisti, biciklizam, Međunarodni biciklistički savez, ozljede, padovi, sigurnosne mjere, utrke,