Kultura

Mia Dimšić dolazi u Biograd na moru

Slovenski vikend donosi mnoge sadržaje uz gostovanja raznih izvođača

Autor: Ivona Amidžić - 29.04.2019

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada nekima će predstavljati produženi vikend, stoga evo idealne prilike da 1. svibnja dočekate i provedete upravo u Biogradu na Moru. I ove godine uoči prvosvibanjskih praznika Turistička zajednica grada i Grad Biograd organiziraju već poznatu i tradicionalnu manifestaciju “Slovenski vikend”.

Riječ je o manifestaciji koja se u gradu Biogradu održava po treći put, a svake godine za sudjelovanje na njoj sve je više zainteresiranih.

Ovo već prepoznatljivo događanje na samom početku turističke sezone, održati će se ove godine u periodu od 27. travnja 2019. do 5. svibnja 2019. i to uz bogat i raznovrstan program. Premda pod nazivom “Slovenski vikend” ova manifestacija namijenjena je svim turistima i gostima grada željnim različitih događanja u obliku aktivnog odmora, zabavnog programa i neizostavnih gastro užitaka.

Tako je u sklopu ovog sedmodnevnog programa predviđeno je niz sportskih aktivnosti među kojima rekreativna šetnja, jedrenje, utrka kroz grad, obiteljska vožnja biciklom i slične sportsko rekreativne aktivnosti. Jednako tako organizirane su kulturne i zabavne priredbe, a također i posebno zanimljive gastronomske večeri.

Inače sama manifestacija zamišljena je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i zabavom, a naglasak se stavlja na uključenost cijele obitelji.

Od zabavnih događanja već prvog dana u gradu će nastupiti klapa “Bunari”, zatim  Modrijani, te poznate mlade zvijezde domaće estrade Zsa Zsa i Pravila igre, Mia Dimšić, ali i klapa “Rišpet”, Čuki, Amigosi i drugi.

Posebnost ovogodišnjeg “Slovenskog vikenda” biti će Sajam “Hrvatski otočni proizvod” koji će se održati od 2. do 4. svibnja. Prilika je to da se predstave autohtoni otočni proizvodi, a sajam će se realizirati uz pomoć Udruge Poslovni Klaster “Hrvatski otočni proizvod”.

I premda ovaj vikend nosi naslov “Slovenski vikend” on nije namijenjen samo Slovencima: vikend je ovo za sve one željne sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na involviranost obitelji.

foto: instagram (screenshot)

Tagovi: 1. maj, 1. svibnja, biograd na moru, hrvatski otočni proizvod, mia dimšić, praznik, praznik rada, slovenski vikend,