Lifestyle

Nevjerojatna priča o fotografu i njegovom Čarobnom imanju

Sve je krenulo od želje da mu obitelj živi zdravo, a razvilo se u pravo ostvarenje snova

Autor: Ivona Amidžić - 16.05.2020

 

Zanimljiva nam priča stiže s istoka Lijepe Naše. Radi se o čovjeku koji je nakon dugo vremena napokon uspio početi živjeti svoje snove, nešto čemu svi mi težimo kroz život. Radi se o Mariu Romuliću, a možda su neki od vas već i čuli za njega.

Mogli bismo pisati koliko je Mario Romulić poznat u svijetu fotografije i videa, poznat po svojim spektakularnim timeLapsovima, kao vrhunski umjetnik u svijetu fotografije, ali nećemo, piše OsijekNews. Ovaj put predstavljamo vam OPG Mario Romulić, Čarobno imanje u srcu Slavonije i Baranje, istoka Hrvatske. “Najljepšeg dijela Hrvatske”, rekli bi Slavonci i Baranjci.

Mario, fotograf, a već neko vrijeme i eko vrtlar, na svom ekoimanju OPG koje se nalazi na Orlovu putu, zaista stvara bajkovito okruženje u skladu s prirodom. Njegova prvotna ideja o uzgoju vlastite ekološke hrane sada se proširila te je napravio i prvu drvenu kuću koja je predviđena za najam.

Mario planira graditi još kućica, a možda i šatore za glamping (glamurous camping – luksuzno kampiranje) te stvoriti pravi agroturizam. Na imanju od četiri hektara to svakako i može.

OPG Romulic_promo from Romulic & Stojcic on Vimeo.

“Uživam u prirodi, uzgajamo trenutno uglavnom povrće, a motiv za sve ovo je od početka bio da moja obitelj živi zdravo”, rekao nam je Mario. Odnedavno je tu i de luxe kokošinjac za kokoši na visokoj nozi koje nesu samo najbolja jaja, ribnjak, začinski spiralni vrt, stigle su i guske, a kako se priča o čudesnoj šumi proširila među životinjama, stigao je i koji jež, zmijica i još mnogo toga.

Da ne duljimo, neka nam svima ova priča bude inspiracija, poticaj i potakne neke od nas da krenemo istim putem. Mario će, sigurni smo, svakome dati koji dobar savjet!

OPG ROMULIĆ

Priroda nam nudi sve što nam treba, ali se prema njoj treba odnositi s dubokim poštovanjem. To zna obitelji Romulić iz Baranje koja tako i živi i radi. Pravi su primjer neovisnog gospodarstva jer sve proizvode sami, i to na ekološki način.

Objavljuje Kod nas doma u Srijeda, 6. svibnja 2020.

Tagovi: čarobno imanje, mario romulić, OPG, orlov put,