Gospodarstvo

Ništa ih ne može spriječiti: Unatoč niskim temperaturama ronioci čistili Žnjan

Nakon što su ronioci odradili svoj posao, od vreća i otpada formirali su božićnu jelku ispred koje su se fotografirali :)

Autor: Antonela Verković - 16.12.2018

Deseci ronilaca iz Hrvatske jučer su sudjelovali u ekološkoj akciji čišćenja.

Naime, unatoč iznimno niskoj temperaturi od tri stupnja oni su čistili podmorje gradske plaže Žnjan.

Izvukli su otpad od sitnog do glomaznog – automobilske gume, plastične vrećice, stvari za domaćinstvo, kontejnera za smeće, PET i staklenu ambalažu. Akciju je organizirala Udruga  podvodnih aktivnosti Rostrum uz potporu Turističke zajednice grada Splita, tvrtke Čistoća i Lučke uprave Split.

Ronioci su se na plaži počeli okupljati oko 9 sati, a akcija je počela u 10.30 sati i trajala je dva sata. Potom su od vreća i otpada formirali božićnu jelku ispred koje su se fotografirali.

U sklopu akcije je održana i besplatna radionica “Ubijmo dosadu – recikliranjem do umjetnosti” pod mentorstvom grafičke dizajnerice Monique Laffite. Tema radionice je bila proces stvaranja estetski vrijednih i funkcionalnih predmeta reciklirajući nepotrebne.

Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum tu akciju tradicionalno održava krajem svake kalendarske godine, a u 2018. su sudjelovali u dvadesetak akcija čišćenja podmorja.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: čišćenje, ronioci, žnjan,