Gospodarstvo

Od 20. do 30. ožujka sami odaberite lokacije za radare

Prometni propisi postoje s razlogom: Bolje izgubiti minutu u životu, nego život u minuti!

Autor: Ivona Amidžić - 23.03.2019

Dragi građani, uključite se u ovu akciju i dostavite nam Vaše prijedloge lokacija na kojima ćemo nadzirati brzinu kretanja vozila!

Sukladno aktivnostima organizacije TISPOL (mreža prometnih policija država Europske unije, osnovana s ciljem podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, odnosno smanjenja broja poginulih i ozlijeđenih osoba na prometnicama zemalja Europske unije), dana 3. travnja 2019. (srijeda) od 0-24 sata na prometnicama diljem Hrvatske provoditi će se ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, te kako bi izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima.

Građani, ukoliko želite, možete se uključiti u provođenje ove akcije, i to na način da nam dostavite svoje prijedloge o lokacijama na području Vaše županije, na kojima bi se prema Vašem mišljenju trebao obavljati nadzor brzine, nakon čega će policijski službenici donijeti odluku o lokacijama na kojima će se provoditi akcija.

Molimo Vas da nam svoje prijedloge dostavite najkasnije do 30. ožujka 2019. na e-mail Vaše policijske uprave:

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: brzina, nadzor, policija, PU, radari,