Sport

Odigrana završnica Coca-Cola Cupa za Splitsko-dalmatinsku županiju

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka

Autor: Ante Jurić - 21.06.2022

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza županija,  a u Splitu je odigrana završnica za najbolje ekipe Splitsko-dalmatinske županije. U odličnim utakmicama mladi sportaši/ce pokazali su izniman nogometni talent, a pobjedu su izborile ekipe ŽNK Split (u kategoriji djevojke 2006. godište i mlađe), Paški i družina (u kategoriji dečki 2004. godište i mlađi) i MNK Strožanac (u kategoriji dečki 2006. godište i mlađi) te će one predstavljati Splitsko-dalmatinsku županiju na regionalnom finalu koje je na rasporedu 28. srpnja u Splitu, a natjecat će se najbolje ekipe Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. Pobjednici regionalnih turnira osigurati će plasman na državnu završnicu također u Split, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Tagovi: coca cola, Coca cola kup, mali nofomet, turnir,