Gospodarstvo

Osječka tvrtka Sophy ima u ponudi jedinstvene nanosrebrne proizvode za zaštitu zdravlja

Sophy zaštitna oprema predstavlja jedinstvene proizvode za zaštitu zdravlja na tržištu s tehnologijom Impromat nanosrebra

Autor: Ivona Amidžić - 13.01.2021

Sophy zaštitna oprema iz Osijeka je na tržište plasirala još jedan inovativni, jedinstveni proizvod u segmetu zaštite zdravlja i borbe protiv virusa i bakterija na svakodnevnim površinama. Radi se o specijalnim materijalima koji kada virusi ili baterije na površinu proizvoda dođu u kontakt, u potpunosti neutralizira!

Pričali smo s predstavnicima tvrtke Sophy d.o.o. kako bi nam dali više informacija o ovoj tehnologiji.

“U suradnji s dobavljačima nanosrebrnog materijala, ImproMat je razvio inovativan postupak smjese koji čestice srebra raspršuje u polimernu matricu u dimenzijama većim od nanometra.

Sophy zaštitna oprema se fokusira na primjenu ovih proizvoda za bolnice, domove umirovljenika, škole, fitness centre, radna mjesta, stanice, zračne luke, javni prijevoz, trgovačke centre, čekaonice, laboratorije, čiste sobe i druga mjesta s velikim prometom ljudi. Svi ovi sektori imaju velik broj kontaktnih zona i stoga imaju stvarnu potrebu za antiviralnom/antibakterijskom zaštitnom instalacijom. ImproMat je kratica za švicarsku kvalitetu i garantiranu raspoloživost, kažu nam u Sophy d.o.o.”

“ImproMat materijali i proizvodi u skladu su sa svim REACH i RoHS propisima o registraciji. Kapsulacija i prilagođene formulacije nosača štite čestice srebra od oksidacije i rezultirajuće korozije. Takav pristup osigurava da nikakva štetna sredstva ne migriraju izvan polimerne matrice, zadržavajući pritom maksimalnu antibakterijsku i antivirusnu učinkovitost.

Sophy_impromat_zdravstvena_pregrada

Izotropna integracija nanosrebra izravno i trajno u cijeli polimerni spoj osigurava da antimikrobne prednosti prožimaju čitavu matricu. Prema tome, uklanjanje površinskih slojeva abrazijom, struganjem ili agresivnim kemikalijama neće osloboditi niti na drugi način olakšati isticanje toksina iz masovnog polimera, niti će na bilo koji način ugroziti antimikrobnu učinkovitost polimera.

Tehnologija ImproMata i Sophy zaštitne opreme omogućuje ponudu jedinstvenih polimernih spojeva i proizvedenih polimernih proizvoda, koji pružaju antibakterijsku i antivirusnu snagu bez premca.

Antiviralna/Antibakterijska sredstva, koja su ugrađena izravno u plastiku čine vaše željene proizvode sigurnijima i sterilnijima. Te se aktivne tvari bore protiv preživjelih virusa i bakterija na raznim svakodnevnim površinama, sprječavajući ih da se dalje razmnožavaju i prenose, pojasnili su iz Sophy zaštitne opreme”

Za sve upite i prodaju ImproMat proizvoda javite se na info@sophy.hr ili na www.sophy.hr.

Tagovi: clip on, impromat, nanosrebrni materijal, Poslužavnik, sophy, sophy zaštitna oprema,