Lifestyle

Otvoren 5. Dubrovački zimski festival, očekuje se rast turističkog prometa

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković tom prilikom je poručio kako će u programu Zimskog festivala svatko od domaćih i gostiju pronaći nešto za sebe

Autor: Alan Srčnik - 02.12.2018

Paljenjem blagdanske rasvjete i uz tradicionalnu kolendu u subotu navečer na dubrovačkom Stradunu otvoren je 5. Dubrovački zimski festival, a iz gradske Turističke zajednice za advent najavljuju rast turističkog prometa jer će nakon 10. prosinca Dubrovnik biti zračnim linijama izravno povezan sa sedam europskih odredišta – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković tom prilikom je poručio kako će u programu Zimskog festivala svatko od domaćih i gostiju pronaći nešto za sebe.
„Htjeli smo da cijeli grad diše u duhu Došašća i Božića. Potrudili smo se oko dočeka Nove godine koji bi trebao privući u Dubrovnik velik broj gostiju kao i lani“, rekao je Franković.
Peto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala održava se od 1. prosinca do 6. siječnja 2019. godine.

Gradonačelnik Frankovićev ističe kako su programom kroz zabavne sadržaje i ugostiteljsku ponudu na kućicama obuhvatiti široku publiku, na što više mjesta na području Dubrovnika, a ne samo povijesne jezgre grada.
Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić rekla je da se već sad bilježi rast turističkog prometa od oko 15 posto, a uz domaće goste najbrojniji su gosti iz regije te iz SAD-a, Japana i Koreje.

Najavila je bogat program za goste grada, kojih će biti sve više što se bude bližio dan dočeka Nove godine.
„Organizirali smo za strane posjetitelje besplatne razglede grada i nastup Folklornog ansambla Linđo subotom, a pripremili smo i letak s gastronomskom ponudom četrdesetak dubrovačkih restorana“, rekla je Vlašić.
Na otvaranju festivala na Stradunu je nastupio Petar Grašo, a Dubrovčani i gosti grada moći će na istom mjestu tijekom prosinca uživati i u koncertima Prljavog kazališta, Soulfingersa, Detoura, Željka Bebeka, Gipsy Kingsa, Opće opasnosti i domaćih bendova , ali i u igraonici Stanica Sjeverni pol, Božićnoj bajci, Živim jaslicama i Torta Partyju te živoj glazbi između kućica.

U 2019. godinu Dubrovčane i njihove goste uvest će Nina Badrić i Tony Cetinski, a dan kasnije nastupa klapa Rišpet.
Nositelj programa 5. Dubrovačkog zimskog festivala je Javna ustanova u kulturi Dubrovačke ljetne igre.

Tagovi: advent, božić, dubrovački zimski festival,